Védősisak

Az építőipari sisakok kategóriában többféle kivitelű színű és akár villanyszerelői szigetelt  440V vagy 1000V-ra is minősített fejvédőket kínálunk.Több színben és műanyag vagy textilpántos belsővel még konfortossabb a védőeszköz egésznapi viselete.Sisaskok kiegészítőivel tehető még biztonságosabbá a munkavégzést a veszélyes munkahelyeken.
Rendezés:

Az építőipari sisak a munkavédelem egyik legfontosabb egyéni védőeszköze. Célja, hogy megvédje a munkavállalók fejét az építkezéseken vagy bármely olyan helyszínen, ahol a magasból leeső tárgyak veszélye fenn áll vagy veszélyes anyagok tárolása, kezelése történik. Az építőipari sisakok kiválasztása, illetve a munkavédelmi előírások betartása az építőipari vállalkozások felelőssége.

Az építőipari sisakok lehetnek belső textil heverszalaggal ellátottak a fej sérülései megelőzése érdekében. A sisakokat általában műanyagból készítik. Az anyag minősége nagymértékben befolyásolja a sisak védelmi szintjét, így fontos, hogy az építőipari sisakok megfeleljenek a helyi előírásoknak és a szabványoknak.

Az építőipari sisakokat általában piros, kék, sárga, vagy fehér színben gyártják, és azonosító címkével láthatjuk el, amely a sisak típusát, a gyártó nevét, az időpontot és az EN szabványt tartalmazza. Az általános előírások szerint minden sisakot rendszeresen ellenőrizni kell, és ha bármilyen károsodás észlelhető, azonnal le kell cserélni.

Az építőipari sisakok olyan kiegészítőkkel is elláthatók, mint például  a fülvédők, arvédő rostély, vagy arcvédő plexi. Ezek a kiegészítők további védelmet nyújtanak a munkavállalók számára, különösen akkor, ha a munka bizonyos részét kültéren vagy különösen veszélyes körülmények között végzik.

Az építőipari sisakok használata mellett fontos, hogy a munkavállalók betartsák a biztonsági előírásokat és viseljenek megfelelő munkaruházatot, cipőt és más személyi védőfelszereléseket. Az építőipari sisakot mindig megfelelően kell rögzíteni a munkavállaló fején, hogy biztosítva legyen a megfelelő védelem.